Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Ινώ Αφεντούλη (στέλεχος ΝΑΤΟ), στη “Φωνή της Ελλάδας”

Την εκτίμηση ότι η ρωσική εισβολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκό πρόβλημα διετύπωσε η κα. Ινώ Αφεντούλη, στέλεχος της Διεύθυνσης Δημόσιας Διπλωματίας του ΝΑΤΟ, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον Κόσμο” και τον δημοσιογράφο Θοδωρή Ψαλιδόπουλο.

Στη συνέντευξή της, η οποία συνέπεσε με τη συμπλήρωση εκατό ημερών από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η κα. Αφεντούλη εξήγησε, πάντως, ότι υπό τις τρέχουσες, εξαιρετικά σύνθετες διεθνείς περιστάσεις, η ανάληψη σχετικής ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας είναι δύσκολο να αναμένεται, ενώ η αμερικανική ισχύς εξακολουθεί να αποτελεί βασικό παράγοντα των εξελίξεων, ο οποίος γίνεται κατανοητός από τη Ρωσία.

Η κα. Αφεντούλη τόνισε, επίσης, ότι η γαλλική αντίληψη για την υπέρβαση της ουκρανικής κρίσης, δηλαδή ο διπλωματικός διάλογος είναι περισσότερο ρεαλιστικός από την επιλογή της ήττας της Ρωσίας, λαμβάνοντας υπ’ όψη τον ιστορικό ρόλο και το γεωπολιτικό μέγεθος της τελευταίας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό της ανάρτησης.

σχετικα ondemand