Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αλέξανδρος Βασιλικός, στη “Φωνή της Ελλάδας”

Στις πιθανές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην ελληνική τουριστική βιομηχανία, καθώς και στα δύο δύσκολα χρόνια της πανδημίας που άφησαν το αποτύπωμά τους στον τουριστικό κλάδο παγκοσμίως, αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον κόσμο” και τον Θοδωρή Ψαλιδόπουλο, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αλέξανδρος Βασιλικός.

Ο κ. Βασιλικός ανέφερε πως σαφώς ο τουριστικός κλάδος βρίσκεται σε μία περίοδο αρκετά δύσκολη, αφού βγαίνει πιθανότατα από την χειρότερη κρίση που θα μπορούσε να περάσει ο κλάδος παγκοσμίως, εμφανίστηκε ωστόσο συγκρατημένα αισιόδοξος, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως συνεχίζει να υπάρχει πάρα πολύ υψηλή ζήτηση για ταξίδια και μέχρι στιγμής δεν έχει επηρεαστεί η ροή των κρατήσεων.

Αναφορικά με το μεγάλο ζήτημα για τα ξενοδοχεία της χώρας, το οποίο είναι η αύξηση του ενεργειακού κόστους λειτουργίας τους, ο κ. Βασιλικός εκτίμησε ότι αυτό δε θα επηρεάσει την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος της χώρας, καθώς πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό ζήτημα που αφορά όλους.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό της ανάρτησης.

σχετικα ondemand