Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος στη “Φωνή της Ελλάδας”

Στη Φωνή της Ελλάδας και στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» με τον Γιώργο Διονυσόπουλο και τον Θοδωρή Ψαλιδόπουλο, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά σήμερα, Τρίτη 24 Μαϊου, ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

Ο κ. Κωνσταντάτος μίλησε για το ταξίδι του στις ΗΠΑ το διάστημα 14 έως 19 Μαΐου, όπου προσκεκλημένος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά και του Γερουσιαστή Λεωνίδα Ραπτάκη, συμμετείχε σε εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων που διοργάνωσαν οι oμογενείς και τα Ποντιακά Σωματεία σε πόλεις και πολιτείες της Αμερικής, όπως το Ρόουντ Άιλαντ, η Βοστώνη, η Φιλαδέλφεια και η Νέα Υόρκη.

«Ήταν ότι πιο όμορφο έχω ζήσει στη διαδρομή μου τις τελευταίες δεκαετίες, με την έννοια της επαφής με έναν ελληνισμό ατόφιο», δήλωσε ο κ. Κωνσταντάτος, ο οποίος χαρακτήρισε κορυφαία στιγμή και ύψιστη τιμή για την πόλη του και την ιστορία της, όταν το Κοινοβούλιο της Πολιτείας του Rhode Island, παρουσία του, ψήφισε για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ενώ έγινε και εκτενής αναφορά στο Μέγαρο Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό.

«Σηκώθηκαν οι Γερουσιαστές και χειροκροτούσαν, όχι εμένα ως πρόσωπο, χειροκροτούσαν τον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, την Ελλάδα και τους Πόντιους. Αυτά δεν τα ζει κανείς κάθε μέρα και ήταν πολύ όμορφο, πολύ συγκινητικό και πετύχαμε τελικά και τον στόχο του Μεγάρου. Γιατί αυτό που θέλουμε το Μέγαρο να κάνει, είναι να συνδέσει ξανά τον Ποντιακό ελληνισμό και βεβαίως όλη την ομογένεια. Αυτός ήταν ο στόχος και νομίζω σε αυτόν τον δρόμο βαδίζουμε», συμπλήρωσε ο κ. Κωνσταντάτος.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό της ανάρτησης.

σχετικα ondemand