Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η πρόεδρος της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, Συμέλα Ελευθεριάδου – Σταματοπούλου, στη «Φωνή της Ελλάδας»

Στη Φωνή της Ελλάδας και στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» με τον Γιώργο Διονυσόπουλο, φιλοξενήθηκε σήμερα, Πέμπτη 19 Μαϊου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η πρόεδρος της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, Συμέλα Ελευθεριάδου – Σταματοπούλου.

«Εμείς οι Πόντιοι που έχουμε χάσει τα πατρογονικά εδάφη καταλαβαίνουμε ότι είμαστε θεματοφύλακες της διατήρησης της ιστορικής μνήμης των αδικοχαμένων ψυχών. Συγχρόνως τιμούμε όσους επέζησαν από τις σφαγές και κατόρθωσαν να επιβιώσουν ώστε να έχουμε εμείς μια καλύτερη ζωή. Και νομίζω ότι μας τιμά σαν Έλληνες που εκτιμάμε και σεβόμαστε όσους πέρασαν πριν από εμάς κι ότι δεν ξεχνάμε μια αδικία που έχει γίνει σε ένα τμήμα ελληνικό, όσα χρόνια κι αν περάσουν», δήλωσε η κ. Ελευθεριάδου η οποία στη συνέχεια αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνουν οι Πόντιοι της Μελβούρνης υπό την αιγίδα της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, υπογραμμίζοντας πως «ενώ η 19η Μαϊου είναι αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ποντίων, στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται οι Έλληνες όλης της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης, ιδιαίτερα φέτος που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό της ανάρτησης.

σχετικα ondemand