Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Waiblingen, Ελένη Ραφαηλίδου, στη “Φωνή της Ελλάδας”

Στην πολύπλευρη δραστηριότητα και τον ρόλο των ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Waiblingen, Ελένη Ραφαηλίδου, η οποία φιλοξενήθηκε στη Φωνή της Ελλάδας και στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» με τον Γιώργο Διονυσόπουλο και τον Θοδωρή Ψαλιδόπουλο, με αφορμή την 1η διαδικτυακή συνάντηση Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες και στην οποία παρουσιάστηκε το πλαίσιο λειτουργίας και δράσεών τους, με ιδιαίτερη αναφορά στις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν τα 2 χρόνια της πανδημίας που προηγήθηκαν.

«Προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα, να αναδιοργανωθούμε και να συντονιστούμε. Είναι πάρα πολλοί σύλλογοι που βρίσκονται και στο κρατίδιό μας και πανγερμανικά κι αυτό που είδαμε τα τελευταία χρόνια είναι ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία, να μειώσουμε τις αποστάσεις μεταξύ μας και συντονισμένα να κάνουμε πράγματα για τους συμπατριώτες μας εδώ και γενικότερα για την ζωή τους στον τόπο που ζούμε, τόσο σε σχέση με την γερμανική κοινωνία, όσο και με την γερμανική πολιτεία», ανέφερε η κ. Ραφαηλίδου, επισημαίνοντας πως οι Ελληνικές Κοινότητες στη Γερμανία έχουν αλλάξει μορφή σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες.

«Αυτή τη στιγμή είναι τελείως διαφορετικές από τις Ελληνικές Κοινότητες που φτιάχτηκαν στη Γερμανία το ΄70 και το ΄80. Αυτή τη στιγμή οι κοινότητες που λειτουργούν είναι στην πλειοψηφία τους μη κερδοσκοπικοί σύλλογοι, αναγνωρισμένοι από το γερμανικό κράτος, οι οποίοι προσπαθούν, ο καθένας στην πόλη που δραστηριοποιείται, να βοηθήσουν στην τοπική κοινωνία, βοηθώντας κυρίως τους συμπατριώτες μας, αλλά όχι μόνο πια, και χωρίς να λαμβάνει καμία απολύτως οικονομική βοήθεια από την Ελλάδα όπως συνέβαινε με τις ελληνικές κοινότητες στο παρελθόν».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό της ανάρτησης.

σχετικα ondemand