Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Διεθνής παιδικός-νεανικός διαγωνισμός ζωγραφικής για την ομογένεια – Η Κατερίνα Λέγγου στη “Φωνή της Ελλάδας”

Για τον διεθνή διαγωνισμό ζωγραφικής ο οποίος απευθύνεται σε παιδιά και νέους της ομογένειας και τον οποίο διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του ΥΠΕΞ και η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, μίλησε η κ. Κατερίνα Λέγγου, πρόεδρος της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας, η οποία φιλοξενήθηκε στη “Φωνή της Ελλάδας” και στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον κόσμο”.

«Εμείς προσκαλούμε όλα τα παιδιά της ομογένειας να φιλοτεχνήσουν έργα που αφορούν σε αυτή την επέτειο. Θέλουμε περισσότερο να εστιάσουμε στο μεγαλείο του Μικρασιατικού πολιτισμού, στην ποίηση, στη λογοτεχνία, στη μουσική, σε όλα αυτά τα πολύ όμορφα πράγματα τα οποία έφεραν μαζί τους οι Μικρασιάτες πρόσφυγες όταν επέστρεψαν στην Ελλάδα”, ανέφερε η κ. Λέγγου, σημειώνοντας πως “τα παιδιά έχουν πολλά ερεθίσματα να ζωγραφίσουν. Έχουν να εμπνευστούν από όλες αυτές τις μεγάλες προσωπικότητες που ενέπνευσαν και τη δημιουργία της σύγχρονης Ελλάδας”.

Το θέμα του διαγωνισμού συνδέεται με το γαϊτανάκι, ένα πολύχρωμο έθιμο που ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τους πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο, και έχει τίτλο «Γαϊτανάκι ονειρεμένο, μ’ απηλιώτη άνεμο φερμένο, κλώσε χρώμα να σκορπίζει, μια αγκαλιά για να ανθίζει».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά και νέους της Ομογένειας από 6 έως 17 ετών και βασικός στόχος είναι, μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας, να ενθαρρυνθεί η διάθεση των παιδιών για ιστορικό αναστοχασμό και η καλλιέργεια της ιστορικής μνήμης.

Οι συμμετοχές θα πρέπει υποβληθούν ψηφιακά, από 9 Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου. Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από επιτροπή της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας που θα αποτελείται από καταξιωμένους εικαστικούς και εκπαιδευτικούς.  Σημειώνεται ότι, πέραν των βραβείων, θα δοθούν τιμητικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό.

Λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής, περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας
https://www.paidikipinakothikielladas.org

Ακούστε τη συνέντευξη στο ηχητικό της ανάρτησης.

σχετικα ondemand