Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας Γ. Βαρυθυμιάδης στη «Φωνή της Ελλάδας»

Με αφορμή την εκδήλωση με τίτλο “Τοπία Μνήμης στην Ψηφιακή Εποχή”, που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο, 7 Μαΐου, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας(ΠΟΕ), ο πρόεδρος της, Γιώργος Βαρυθυμιάδης, φιλοξενήθηκε στη Φωνή της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η νέα ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, καθώς επίσης και οι νέοι στόχοι που θα υλοποιηθούν εντός του έτους και τους οποίους περιέγραψε ο κ. Βαρυθυμιάδης μιλώντας στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Διονυσόπουλο.

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος αναφέρθηκε και στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που έχει προγραμματίσει η Ομοσπονδία, ενώ για τον πόλεμο στην Ουκρανία τόνισε:

«Αυτό που λέμε εμείς, είναι να γίνει άμεσα κατάπαυση του πυρός. Πρέπει να επιστρέψουν οι άνθρωποι στις εστίες τους για να μην πάθουν αυτό που έπαθαν οι Έλληνες χριστιανοί στη Μικρά Ασία. Πρέπει δηλαδή να προσπαθήσουμε και το μήνυμα να είναι ξεκάθαρο, ότι εμείς φύγαμε μετά τη συνθήκη της Λωζάνης από τη Μικρά Ασία κι έπαψε ο ελληνισμός. Σήμερα λοιπόν στη Μαριούπολη, στην Κριμαία, στο Ντόνετσκ και στις άλλες περιοχές εκεί, δεν πρέπει να πάψει ο ελληνισμός. Αυτό πρέπει να αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση και να δει πως θα το στηρίξει. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους και θα είμαστε πρωτοπόροι σ΄ αυτόν τον αγώνα», συμπλήρωσε ο κ. Βαρυθυμιάδης.

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό της ανάρτησης.

σχετικα ondemand