Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης στη «Φωνή της Ελλάδας»

Στη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης η οποία ολοκληρώθηκε επίσημα τη Δευτέρα 9 Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης, αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος μίλησε στη Φωνή της Ελλάδας και στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» με τον Γιώργο Διονυσόπουλο.

«Στη διάσκεψη κατά τη γνώμη μου βγήκαν τα αιτήματα τα οποία έχουν ωριμάσει. Τα αιτήματα των πολιτών αλλά και των διανοητών που έχτισαν το όραμα της Ε.Ε.. Από τον Σουμάν μέχρι τον Σπινέλι, διότι η ιδέα της Ε.Ε. είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, πολύ ξεχωριστό , πολύ δημοκρατικό και πολύ πρωτοποριακό», ανέφερε ο κ. Αρβανίτης, προσθέτοντας πως «έχουμε φύγει πάρα πολλά χρόνια από την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και βρισκόμαστε σ΄ ένα άλλο στάδιο το οποίο αρκετοί ηγέτες στην Ε.Ε. ή δεν το θέλουν ή δεν τολμούν να πουν ότι δεν το θέλουν».

«Δεν είμαστε πια μόνο μια οικονομική Ένωση, είμαστε κάτι πολύ περισσότερο και πρέπει οι ηγέτες να δουν και το θέμα του Συντάγματος», τόνισε, μεταξύ άλλων ο Ευρωβουλευτής.

Ο κ. Αρβανίτης, κάνοντας μια παρένθεση, μίλησε και για τη «Φωνή της Ελλάδας» στην οποία έχει εργαστεί για πάρα πολλά χρόνια. Χαρακτήρισε άδικο το κλείσιμο των βραχέων λέγοντας πως πέρα όλων των άλλων, έχουν να κάνουν και με την εθνική ασφάλεια της χώρας, φέρνοντας ως παράδειγμα τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, κατά την διάρκεια του οποίου, τα βραχέα ήταν το μοναδικό μέσο που είχαν κάποια στιγμή οι Σέρβοι για να επικοινωνούν και να μεταφέρουν μηνύματα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό της ανάρτησης.

σχετικα ondemand