Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά – Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, στη Φωνή της Ελλάδας

Στα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά, τα οποία έχουν καταγραφεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Αμερική αλλά και στην Ασία, και τα οποία έχουν προκαλέσει ανησυχία και στη χώρα μας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, ο οποίος φιλοξενήθηκε στη Φωνή της Ελλάδας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» και τον Γιώργο Διονυσόπουλο, ο κ. Ζαούτης εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας πως δεν υπάρχει η εικόνα μεταδοτικότητας όπως ήταν με τον covid19 ή με άλλους ιούς, ενώ είπε πως ο ΕΟΔΥ έχει στήσει ένα δίκτυο επιτήρησης, έχουν ενημερωθεί οι υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας καθώς και οι παιδίατροι στα νοσοκομεία, ώστε να βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα και να δηλώσουν άμεσα ένα ενδεχόμενο κρούσμα.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα εντοπίζονται κυρίως στις ηλικίες 3 έως 5 ετών, ενώ τα περισσότερα παιδιά έχουν ήπια συμπτώματα, όπως εμετό, διάρροια και κοιλιακό άλγος και πιο σπάνια παρουσιάζουν πυρετό και ίκτερο.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό της ανάρτησης.

σχετικα ondemand