Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Γ.Γ. Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Απ. Δημητρόπουλος, στη Φωνή της Ελλάδας

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησης των ελληνικών πανεπιστημίων, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αποστόλης Δημητρόπουλος, φιλοξενήθηκε στη Φωνή της Ελλάδας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» και τον Γιώργο Διονυσόπουλο, ο κ. Δημητρόπουλος αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε στη Βοστώνη με καταξιωμένους ακαδημαϊκούς, ανάμεσά τους και Έλληνες, όσο και στην Ουάσιγκτον, με αξιωματούχους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εκπροσώπους του «Institute of International Education», μέλη ομογενειακών οργανώσεων, καθώς και με ακαδημαϊκούς και φοιτητές, τονίζοντας πως τα αποτελέσματα των συναντήσεων αυτών ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

«Οι αμερικανικές αρχές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ενίσχυση και διεύρυνση της συνεργασίας μας. Ανταλλάξαμε ιδέες και προτάσεις και πιστεύουμε ότι τα θετικά αποτελέσματα που ήδη υπάρχουν θα συνεχισθούν», είπε ο κ. Δημητρόπουλος, τονίζοντας, πως κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, τόσο στην Βοστώνη όσο και στη Ουάσιγκτον, διαπιστώθηκε, επίσης, η ισχυρή διάθεση της ομογένειας, των φορέων και των εκπροσώπων της, να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή.

«Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουμε ως χώρα, είναι ότι έχουμε μια πολύ ανεπτυγμένη κοινότητα πανεπιστημιακών στο εξωτερικό, πέραν της Ευρώπης και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν πραγματικά πολύ σημαντική γέφυρα αυτών των συνεργασιών μεταξύ των ελληνικών και των αμερικανικών πανεπιστημίων. Πέρα όμως από τους ίδιους τους πανεπιστημιακούς, η Ελλάδα έχει και μια μεγάλη ομογένεια στις ΗΠΑ που κι αυτή πάντα είναι διαθέσιμη να συμβάλλει στη μητέρα πατρίδα, είπε ο κ. Δημητρόπουλος σημειώνοντας πως «αυτό που διαπιστώσαμε κι εκεί, είναι το εξαιρετικό κλίμα και η εξαιρετική διάθεση που υπάρχει για να ενισχύσουν αυτές μας τις πρωτοβουλίες».

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό της ανάρτησης.

σχετικα ondemand