Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Βασίλης Ξενόπουλος και ο Λευτέρης Χριστοφής στη “Δική μας Πόλη” | 16.06.2024

Δύο σημαντικοί σολίστες της τζαζ φιλοξενήθηκαν στη “Δική μας Πόλη”.

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής ο Βασίλης Ξενόπουλος, συνθέτης, σαξοφωνίστας, μια πολυσχιδής προσωπικότητα που ζει, δημιουργεί και διδάσκει στο Λονδίνο, μίλησε για την σχέση του με τους Άγγλους μουσικούς, τις ιδέες που μοιράζεται μαζί τους και στα αγαπημένα του στέκια της πόλης.

Στο επίκεντρο της εκπομπής βρέθηκαν επίσης οι σημαντικές παραγωγές του, οι διεθνείς διακρίσεις του, οι δραστηριότητές του στην Νέα Υόρκη καθώς και οι συμμετοχές του σε μεγάλα φεστιβάλ. Ο Βασίλης Ξενόπουλος είναι μέλος των Five-Way Split που είναι το πιο χαρακτηριστικό γκρουπ έκφρασης των post-contemporary bebop στην Μεγάλη Βρετανία.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής παρουσιάστηκε ο συνθέτης και κιθαρίστας Λευτέρης Χριστοφής που θεωρείται ένας από τους εκπροσώπους αυτού που θα ονομάζαμε cosmic jazz. Με το παίξιμό του παράγει έναν τρισδιάστατο προοπτικό ήχο, δημιουργώντας ένα μοναδικό τζαζ ηχόχρωμα.

Ο φιλοξενούμενος μίλησε για τις πολλές και σημαντικές διεθνείς συνεργασίες του (Τσίκο Φρίμαν, Πόλ Βέρτιγκο, Τζεφ Μπερλίν κα), αλλά και για την ζωή του στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και άλλες πόλεις.

Χαρακτηριστικό του καλλιτέχνη εκτός από τις κορυφαίες συνεργασίες, είναι οι ιδιαίτερα επιμελημένες εκδόσεις της μουσικής.

Στην εκπομπή μίλησαν επίσης ο συνθέτης και μουσικός Νίκος Τουλιάτος και η συνθέτρια και η ερμηνεύτρια Κατερίνα Πιπιλή από το Παρίσι.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand