Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Οι Carmen Venti στη “Δική μας Πόλη” | 15.06.2024

Το μουσικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη έχει χαράξει τη δική του διακριτή διαδρομή, υπηρετώντας τη μουσική του Μεσοπολέμου και τα διάφορα νοτιοευρωπαϊκά, κυρίως, είδη της. Με συνέπεια και ξεχωριστή αισθητική, υλοποιεί ένα νοερό μουσικό ταξίδι στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου, όπου σε κάθε λιμάνι ακούγονται τραγούδια σε ρυθμούς τάνγκο, φοξτρότ, ρουμάνικες ντόινες, αστικά πολιτικά τραγούδια, ερωτικά από την Αλεξάνδρεια.

Στο στούντιο ο Δημήτρης Χαριτάτος, ο κοντραμπασίστας του γκρουπ, μίλησε για την ποίηση και τη λογοτεχνία που αναδύεται μέσα από τις μουσικές διαδρομές τους, για τις εμπνεύσεις του γκρουπ, για τα πολλά ταξίδια και τις επαφές τους με διαφορετικούς πολιτισμούς.

Οι Carmen Venti, εκτός του Χαριτάτου είναι οι Δημήτρης Ψαθάς – τραγουδιστής και βιολονίστας, η Λένα Καραγιαννίδου – ακορντεόν, ο Παντελής Μπατής – κλασική κιθάρα και ο Δημήτρης Βαλιώτης – κρουστά.

Ο Δημήτρης Χαριτάτος αναφέρθηκε στην εμπειρία που αποκόμισαν οι Carmen Venti παίζοντας στο φεστιβάλ SKJ που οργάνωσε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές στον κινηματογράφο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης. Στην εκπομπή μίλησε και η πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού της περιφέρειας Άννα Μυκονιού.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand