Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

O Μιχάλης Τερζής στην “Δική μας Πόλη” | 09.06.2024

Ο ξεχωριστούς συνθέτης, Μιχάλης Τερζής αναφέρθηκε στους σημαντικούς σταθμούς της διαδρομής του και μίλησε για το έργο του «Στρατηγού Μακρυγιάννη λόγος ιστορικός», σε μουσική δική του και κείμενα Μακρυγιάννη, Σολωμού, Παλαμά, Σικελιανού, Σεφέρη, με ερμηνευτή τον Κώστα Μακεδόνα και αφηγητή τον Λεωνίδα Κακούρη.

Επίσης έγιναν αναφορές στα έργα του «Ύμνοι και Θρήνος για την Κύπρο» από το ντοκιμαντέρ του Μιχάλη Κακογιάννη σε ποίηση Ρίτσου-Παλαμά και «Όλη την μουσική μέσα στην αγάπη βάλε», σε ποίηση Παλαμά.

Ο φιλοξενούμενος, μίλησε και για την δουλειά του που βασίστηκε σε έργα κορυφαίων αρχαίων λυρικών ποιητών με τον τίτλο «Η νυχτωδία», που διακρίθηκε και βραβεύτηκε.

Στην εκπομπή ακούστηκαν μουσικές από την καινούρια του δουλειά «Οι ελεγείες του ρεμπέτικου», ένα έργο για κλασικό πιάνο και στην «Δόξα των Ανέμων», ένα έργο σε ποίηση Ελευθερίου, Κατσούλη και άλλων, με ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα.

Ιδιαίτερη αναφορά στην εκπομπή έγινε και στο έργο «Μανιάτικα» που αφορά θρήνους για την Μάνη πάνω σε λαϊκή ποίηση του Κυριάκου Κάση την οποία ο Ζακ Λακαριέρ παρουσίασε σε θέατρα της Γαλλίας.

Μια εκπομπή γεμάτη μουσική και ποίηση με κείμενα μεγάλων δημιουργών, από έναν ξεχωριστό συνθέτη, με σταθερή πορεία στον χώρο της ελληνικής μουσικής.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand