Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Μέρες Μαγικές με Γρανίτες και Ταμ-Ταμ στην “Δική μας Πόλη” | 27.05.2024,

Ο Γιάννης Ηλίδης μας ταξιδεύει – σε γειτονιές, λαϊκούς ανθρώπους, επαγγέλματα, στέκια, θέατρα, κινηματογράφους, δισκάδικα, καλλιτέχνες- μίας άλλης μαγευτικής εποχής αυτή των δεκαετιών ʼ50, ʼ60 και ʼ70.

Με αφορμή το βιβλίο του «Μέρες Μαγικές με Γρανίτες και Ταμ-ταμ» ο συγγραφέας ζωντανεύει τους μικρούς χώρους της γειτονιάς του, τις προσωπικότητες που γνώρισε μικρός, τις φιλίες με σημαντικά πρόσωπα που απέκτησε αργότερα. Περιγράφει επίσης για το πόσο αυτή η ατμόσφαιρα των μικρών μαγαζιών, των καλλιτεχνικών σκηνών, των αναψυκτηρίων, των ατελείωτων πάρτι, δημιούργησε ένα μύθο ώστε να ακούγεται η φράση «τα καλύτερα μας χρόνια» ή «τα χρόνια της αθωότητας».

Ο Γιάννης Ηλίδης, μιλάει για τον έρωτα και το φλέρτ που ήταν σαφώς πιο δυνατά εκείνη την εποχή και έκανε τις καρδιές να χτυπούν με πιο έντονο ενθουσιασμό.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην μαγική εποχή του ραδιοφώνου, όταν όλη η οικογένεια στημένη πάνω από ένα ραδιόφωνο άκουγαν το «Θέατρο της Δευτέρας», τον «Συνεργάτη χωρίς όνομα» τις εκπομπές της Θείας Λένας, όπου σε μία από αυτές βρέθηκε και ο ίδιος ως παιδί στο Ζάππειο.

Ένα ταξίδι με αυθεντικές μαρτυρίες, προσωπικές, αναμνήσεις, σε μια εποχή δύσκολη μεν αλλά σε μια χώρα μαγική.

Στην εκπομπή ακούγονται τραγούδια που αγάπησε μέσα από το ραδιόφωνο αλλά και από τους δίσκους που απέκτησε.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand