Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Χρήστος Τσιαμούλης στη «Δική μας Πόλη» | 26.05.2024, 12:00

Ο σημαντικός συνθέτης, μουσικολόγος ερμηνευτής αλλά και σπουδαίος σολίστας, περιγράφει για το πώς ήρθε σε επαφή αλλά και πώς κατάφερε να παίζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τόσα πολλά όργανα (λαούτο, νέι, ταμπουρά, καβάλ, πολίτικη λύρα) αναφέροντας επίσης ποιες είναι οι περιοχές και τα τραγούδια που τα αναδεικνύουν καλύτερα.

Ο Χρήστος Τσιαμούλης, αναφέρθηκε στα σημαντικά στοιχεία της μελωδικής μας παράδοσης και την αξία που έχει αυτή για τον πολιτισμό μας γενικότερα, αλλά και για τους ανοιχτούς διαλόγους με άλλα μουσικά ρεύματα από διαφορετικούς πολιτισμούς.

Ο δάσκαλος Τσιαμούλης, κάνει αναφορά και στα ωδεία, τις μουσικές σχολές και στην νεανική μουσική δημιουργία σήμερα. Στην εκπομπή, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο συγκρότημα «Δυνάμεις του Αιγαίου» του οποίου υπήρξε βασικό μέλος.

Ίδιαίτερη αναφορά γίνεται επίσης στις συνεργασίες που έχει κάνει αλλά και στους δασκάλους του (Σ. Καρράς, Λ. Αγγελόπουλος, Αηδονίδης, Σαμίου, Χατζιδάκις κα).

Για τον καλεσμένο μίλησαν οι κορυφαίοι σολίστες της μουσικής μας Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, Πάνος Δημητρακόπουλος, Κυριάκος Γκούβεντας.

Στην εκπομπή ακούγονται τραγούδια από την μεγάλη δισκογραφική διαδρομή του που ερμηνεύει ο ίδιος και άλλοι σημαντικοί ερμηνευτές.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand