Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

«Η Δική μας Πόλη»: Αβελάρδος και Ελοίζα | 25.05.2024

Τρεις νέους καλλιτέχνες, τον σκηνοθέτη Δημήτρη Σταυρόπουλο και τις ηθοποιούς Δανάη Φιλίδου και Μαριαλένα Ηλία, φιλοξένησε «Η Δική μας Πόλη» .

Με αφορμή την παράσταση «Αβελάρδος και Ελοίζα» που παίζεται στο θέατρο Πλύφα, οι τρεις προσκεκλημένοι στο στούντιο μίλησαν για το δυνατό κείμενο που έγραψε ο Γιάννης Καλαβριανός και στηρίζεται στην μοναδική ιστορία που εκτυλίχθηκε στα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα και έφτασε μέσα από τον απόλυτο έρωτα στην καταστροφή.

Στην εκπομπή θα ακουστούν τα πρωτοποριακά και πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία αυτής της συγκινητικής, ξεχωριστής και ανανεωτικής παράστασης όπου οι θεατές στο τέλος φεύγουν γεμάτοι με ικανοποίηση, προβληματισμό και έντονα συναισθήματα. Με αφορμή αυτή την μοναδική ερωτική ιστορία των δύο προσώπων, οι προσκεκλημένοι θα συζητήσουν με τον Θέμη Ροδαμίτη για το σώμα, τον έρωτα, την αξία του ρυθμού, την συλλογικότητα που καλλιεργούν όλοι οι ηθοποιοί της παράστασης και τους οδηγεί σε μία στενή σχέση, έξω από τα θεατρικά όρια.

Στην συζήτηση θα τεθούν και θέματα φιλοσοφικά, αδιέξοδα κοινωνικά του σήμερα που προβληματίζουν τόσο για την αξία του έρωτα στην ζωή όσο και για την καλλιέργεια ενός πνεύματος ανατροπής στερεοτύπων και απελευθέρωσης προσωπικής και δημιουργικής επιθυμίας.

Η Δική μας πόλη δίνει χώρο σε νέους ανθρώπους και ομάδες που χαράζουν μέσα από δυσκολίες όμορφους δρόμους στην τέχνη και τη ζωή.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand