Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η φλαουτίστρια Σοφία Μαυρογενίδου στη “Δική μας Πόλη” | 11.05.2024

Το Σάββατο 11 Μαΐου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» φιλοξένησε την καταξιωμένη μουσικό Σοφία Μαυρογενίδου.

Η σπουδαία και διεθνής σολίστ του φλάουτου αλλά και πιανίστα, μας μίλησε για σημαντικές στιγμές από την πλούσια καλλιτεχνική της πορεία, για τις συνεργασίες της με κορυφαίους μαέστρους και μουσικούς καθώς και για τις συμπράξεις της με σπουδαίες συμφωνικές ορχήστρες τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε αυτές με την Ελληνική Καμεράτα, την Φιλαρμονική Ορχήστρα Βερολίνου, την Σύγχρονη Ορχήστρα του Pierre Boulez και την Cappella Istropolitana και θα μιλήσει και για τις συνεργασίες της με διάσημους μαέστρους.

Η φιλοξενούμενη, που είναι ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Απόδραση» θα αναφερθεί στις πολλές ηχογραφήσεις που έχει πάρει μέρος, στα βιβλία που έχει γράψει καθώς και στις μελοποιήσεις της σημαντικών Ελλήνων και ξένων ποιητών.

Αναφορά έγινε και στην διδασκαλία της στο «Σύγχρονο Ωδείο Τέχνης Αθηνών» στο οποίο είναι διευθύντρια. Θα ακουστούν μουσικές από σημαντικά έργα που έχει ερμηνεύσει

σχετικα ondemand