Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στη Δική μας Πόλη | 20.01.2024

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, η εκπομπή «η δική μας πόλη» φιλοξένησε τον Στέλιο Γιαννακόπουλο.

Ο σημαντικός ηχολήπτης-ηχοπλάστης, μίλησε στην εκπομπή για τις πολύ μεγάλες στιγμές που έζησε και δημιούργησε στα στούντιο του Ζαππείου, της Columbia, της EΡΤ. Αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε με μεγάλους δημιουργούς του τραγουδιού αλλά και του θεάτρου, στις σπάνιες ηχογραφήσεις που επιμελήθηκε ο ίδιος με μεγάλη επιτυχία.

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, που αποτελεί για πολλούς έναν μύθο της ηχοληψίας, μίλησε για την σημασία της ακοής, του ρυθμού, της αναπνοής αλλά και για τον χαρακτήρα, που παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο δημιουργός και ο ακροατής την εκφορά του ήχου.

Αναφέρθηκε επίσης σε μεγάλες ορχήστρες, στην συμφωνική και ελαφρά μουσική, στο ελληνικό και ξένο τραγούδι που συνέλαβε και ο ίδιος στην εγγραφή στο στούντιο, προσθέτοντας και δημιουργώντας ηχητικά εφφέ και τεχνικές λεπτομέρειες που έκαναν συχνά την διαφορά.

Μίλησε για σημαντικά πρόσωπα που γνώρισε όλα αυτά τα χρόνια κι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Για τον Στέλιο Γιαννακόπουλο μίλησαν οι ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ, ΘΕΜΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ, ΛΙΝΟΣ ΚΟΚΟΤΟΣ.

Στο στούντιο θα ακουστούν δίσκοι, τραγούδια και ηχογραφήματα που τεχνικά επιμελήθηκε ο ίδιος.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand