Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Μαρία Φαραντούρη στη Δική μας Πόλη | 21.01.2024

Την Κυριακή , 21 Ιανουαρίου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» φιλοξένησε τη Μαρία Φαραντούρη.

Η σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια με διεθνή φήμη, μίλησε για τις σημαντικές στιγμές στην καριέρα της, για τα μεγάλα τραγούδια που ερμήνευσε, τους κορυφαίους δημιουργούς με τους οποίους συνεργάστηκε, για ξεχωριστές εμπειρίες από τις μεγάλες συναυλίες της.

Η Μαρία Φαραντούρη αναφέρθηκε στην πολύχρονη και καθοριστική σχέση της με τον Θεοδωράκη, τον Χατζιδάκι, τον Σαββόπουλο, τον Μικρούτσικο, τον Λιβανελί, αλλά και με τους ποιητές Νερούδα, Λόρκα, Ρίτσο, Σεφέρη, Καμπανέλλη.

Μίλησε ιδιαίτερα για την αγάπη της και τη μοναδική σχέση της με τον Μίκη, όλα αυτά τα χρόνια, ενώ για τον Χατζιδάκι θα μας πει ότι ήταν «άξιος δημιουργός κι έντιμος άνθρωπος».

Σε μία συζήτηση με τον Θέμη Ροδαμίτη, η σημαντική καλλιτέχνιδα αναφέρθηκε σε κοινωνικά θέματα που την απασχολούν, στο ελληνικό τραγούδι σήμερα, στην κοινωνική σημασία της ποίησης στο τραγούδι. Μίλησε για τους κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές που θαύμασε, για το ρεμπέτικο και τις μουσικές του κόσμου.

Θα μας πει ότι «στο Περού, στο Μπουένος Άιρες, στη Βενεζουέλα, στην Κούβα και σε άλλα απίθανα μέρη του κόσμου, ακούν με μοναδική συγκίνηση το Μαουτχάουζεν, το Κάντο Χενεράλ, την Κατάσταση Πολιορκίας και πολλά άλλα».

Στην εκπομπή ακούστηκαν χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα τραγούδια από τη λαμπρή διαδρομή της και από τις ξεχωριστές συνεργασίες της.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand