Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο καθηγητής Πολιτισμού Βασίλης Καραποστόλης στη «Δική μας Πόλη» | 13 & 15.01.2024

To Σάββατο, 13 Ιανουαρίου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» της Φωνής της Ελλάδας, θα φιλοξένησε τον Βασίλη Καραποστόλη, καθηγητή πολιτισμού και επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγγραφέα.

Συζήτησε στο στούντιο με τον Θέμη Ροδαμίτη και θα αναπτύξει τις σκέψεις του για τις έννοιες της αγάπης, σε αντίθεση με το «μου αρέσεις», τη βία προς τις γυναίκες, προς το παιδί, τον ρόλο της οικογένειας.

Ο Βασίλης Καραποστόλης αναφέρθηκε στον αυτοματισμό στην καθημερινότητα, στην αδράνεια του ατόμου, στην επιθυμία του για διάκριση στον δημόσιο χώρο, στην ομορφιά, το θάρρος, το αγαθόν στη φαντασία ως πλάση, στον «έρωτα» για το αιώνιο, στην αξία της θέλησης για πράξη.

¨Εκανε αναφορές στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «ο παλμός του κόσμου- αγώνες της αγάπης στον καιρό μας». Μας είπε ότι «το να κερδίζεις τους αγνώστους, είναι στοιχείο πολιτισμού» και ότι «οι δυνάμεις της αδράνειας θα ‘θελαν να σκοτώσουν τον έρωτα και την αγάπη, για να μη θυμίζουν στους ανθρώπους ότι η ζωή είναι έτοιμη να κυοφορήσει -αν το θελήσουν, και να αφήσει πίσω της και κάποιο έργο».

Το δεύτερο μέρος της εκπομπής με τον Βασίλη Καραποστόλη, θα μεταδοθεί την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου και ώρα 19:00-20:00.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης           

σχετικα ondemand