Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Αφιέρωμα στη Μαρίκα Παπαγκίκα στην εκπομπή «Η Δική μας πόλη» | 24.12.2023

Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, η εκπομπή “η Δική μας πόλη” έκανε ένα αφιέρωμα στην τραγουδίστρια Μαρίκα Παπαγκίκα.

Στο στούντιο η σπουδαία ηθοποιός, σκηνοθέτιδα και τραγουδίστρια Κερασία Σαμαρά, ξετύλιξε με τον Θέμη Ροδαμίτη το νήμα της μυθιστορηματικής ζωής της μοναδικής καλλιτέχνιδας Μαρίκας Παπαγκίκα που τραγουδούσε με έναν ξεχωριστό τρόπο μαγεύοντας το κοινό και πάλεψε σκληρά για να επιβιώσει.

Η Κερασία Σαμαρά, που πρόσφατα ερμήνευσε εξαιρετικά την Μαρίκα Παπαγκίκα στην παράσταση που ανέβασε, μίλησε για τη δική της προσέγγιση στο φαινόμενο “Παπαγκίκα” δίνοντας πληροφορίες για τη ζωή της τραγουδίστριας.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον της παράστασης αυτής, οι διασκευές των τραγουδιών της Παπαγκίκα σε τζαζ ύφος από τον γνωστό συνθέτη και κιθαρίστα Τάκη Μπαρμπέρη που θα μιλήσει στην εκπομπή.

Επιπλέον, θα συμμετέχουν ο μουσικός Γιώργος Μακρής, η συγγραφέας Νάση Τουμπακάρη και εκ μέρους του αρχείου Κουνάδη, η Ελίτα Κουνάδη.

Έγιναν αναφορές στη ζωή της Μαρίκας Παπαγκίκα στην Αμερική, στις συναντήσεις της εκεί με σημαντικούς καλλιτέχνες και συλλέκτες όπως τον περίφημο Τέτο Δημητριάδη, όπου ως υπεύθυνος της εταιρίας Οrthophonic, της ηχογράφησε τα τελευταία τέσσερα τραγούδια. Αναλυτική περιγραφή έγινε στο πολυτελές κέντρο διασκέδασης που είχε ανοίξει στην Νέα Υόρκη με τίτλο “Μarika’s”, ένα είδος “καφέ αμάν” στην καρδιά του Μανχάταν που προσέλκυε πολλούς θαμώνες διαφόρων εθνοτήτων.

Στην εκπομπή ακούστηκαν τραγούδια από διάφορα είδη που ερμήνευσε, ελαφρά, δημοτικά, ρεμπέτικα κα. Μια ιδιαίτερη εκπομπή σε γιορτινή ατμόσφαιρα, αφιερωμένη στους Έλληνες σε όλο τον κόσμο.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand