Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Γιάννης Μαυροειδάκος στην εκπομπή «Η Δική μας πόλη» | 23.12.2023

Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου η εκπομπή “η Δική μας πόλη” έκανε ένα αφιέρωμα στο βιβλιοπωλείο “ΔΕΣΜΟΣ”.

Ο ξεχωριστός αυτός πολιτιστικός χώρος που λειτουργεί και ως εκδοτικός οίκος και χώρος εκδηλώσεων και πολλαπλών δράσεων, βρίσκεται στην καρδιά του Παρισιού και αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για τους Έλληνες της πόλης αλλά και για πολλούς Γάλλους φιλότεχνους.

Στο στούντιο ο Γιάννης Μαυροειδάκος, ο δημιουργός του «Δεσμού» (που κλείνει φέτος 40 χρόνια λειτουργίας) αναφέρθηκε στις ξεχωριστές στιγμές που έχει ζήσει εκεί, στο πλούσιο αρχείο του χώρου και στις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες.

Ειδική αναφορά έγινε σε προσωπικότητες που αγάπησαν τον “ΔΕΣΜΟ” και συμμετείχαν σε δράσεις του. Ξεχωριστή θέση έχουν ο κορυφαίος φιλέλληνας Ζακ Λακαριέρ, ο Ροβήρος Μανθούλης, ο Κώστας Αξελός, ο Άρης Φακίνος, ο Αδωνης Κύρου, ο Βασίλης Αλεξάκης ο Μένης Αγγελόπουλος και η Λιλύ Μασόν, ο Ντομινίκ Εντ κ.α. Ο Γιάννης Μαυροειδάκος παρουσίασε ιδιαίτερα στοιχεία αυτών των προσωπικοτήτων δημιουργώντας “μικρά ανθρώπινα πορτρέτα”.

Ο φιλοξενούμενος ζωντάνεψε την ατμόσφαιρα των προηγούμενων δεκαετιών μέσα στο χώρο του Δεσμού αλλά και γενικότερα στο Παρίσι ενώ μας περέγραψε με ποιους θα ήθελε να έχει μια φανταστική συνάντηση, σε κάποιο καφέ της πόλης, σήμερα.

Επιμέλεια-Παρουσίαση : Θέμης Ροδαμίτη

σχετικα ondemand