Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η φωτογράφος και δημοσιογράφος Αντιγόνη Σολομωνίδου –Δρουσιώτου στη «Δική μας Πόλη» | 16.12.2023

Το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» παρουσίασε την Αντιγόνη Σολομωνίδου-Δρουσιώτου.

Η σημαντική φωτογράφος και δημοσιογράφος μίλησε για τα πρώτα της βήματα στη φωτογραφία δίπλα στον παγκοσμίου φήμης φωτογράφο Georges Rodger, καθώς και για τις σημαντικές σπουδές της σε διεθνή ιδρύματα και τους δρόμους που της άνοιξαν στον κόσμο.

Αναφέρθηκε στις πολλές ατομικές εκθέσεις της στην Κύπρο και το εξωτερικό, στους σταθμούς της πορείας της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στα Ηνωμένα Έθνη, στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Σε μία ενδιαφέρουσα συνομιλία στο στούντιο με τον Θέμη Ροδαμίτη, έγινε αναφορά στα πολλά, διεθνούς κύρους, βραβεία της, στις συνεντεύξεις της με κορυφαίες προσωπικότητες της Κύπρου και της Ελλάδας, καθώς και στις φιλίες της με τους καθημερινούς ανθρώπους.

Η προσκεκλημένη μας μίλησε για το τελευταίο της φωτογραφικό άλμπουμ «Μέρες Εγκλεισμού», για το οποίο απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές, και το οποίο αφορά την κατεχόμενη Αμμόχωστο που την πληγώνει, αλλά και με έναν τρόπο την εμπνέει.

Η Κύπρια καλλιτέχνιδα αποτελεί μία μαχόμενη πολίτη με πολυσχιδή προσωπικότητα, που τιμά τον τόπο της μέσα από τη δημοσιογραφία και την τέχνη της.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand