Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Βίβιαν Αβρααμίδου Πλούμπη στη Δική μας Πόλη | 18.12.2023

Τη Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» παρουσίασε τη Βίβιαν Αβρααμίδου – Πλούμπη.

Η πολύ καλή Κύπρια βραβευμένη συγγραφέας, που ζει στην Πράγα, μίλησε για το πλούσιο λογοτεχνικό της έργο, για το οποίο έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές, και ιδιαίτερα για το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο «Της Ντροπής», μια σειρά διηγημάτων που αφορούν πρόσωπα και χαρακτήρες στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Η μαχόμενη Κύπρια βρίσκεται διαρκώς σε μία προσωπική εκστρατεία για να μιλήσει για την ιστορία της Κύπρου, για την Αμμόχωστο όπου έζησε, για την εισβολή που έγινε εκεί και για όλα αυτά που ακολούθησαν.

Εξήγησε πως, μέσα από τις τόσες δυσκολίες, υπήρξαν άνθρωποι που αγωνίστηκαν κι έφτιαξαν τις ζωές τους, πιστεύοντας ότι κάποτε θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην Αμμόχωστο. Η συγγραφέας, μίλησε για την αγάπη της στη φωτογραφία και για το πόσο την επηρέασε κατά τη συγγραφή των διηγημάτων της. Αναφορές έγιναν στην εκπομπή για τη ζωή της στην Πράγα, για τις δραστηριότητες των Ελλήνων εκεί και ιδιαίτερα των καλλιτεχνών.

Η Βίβιαν Αβρααμίδου μας έκανε μια μεγάλη, νοητή βόλτα στην πόλη αυτή, ζωντανεύοντας δρόμους, κτίρια, θέατρα, καφέ κα.

Στην εκπομπή ακούστηκαν μουσικές κυρίως από την ιδιαίτερη πατρίδα της.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand