Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Η Δική μας Πόλη”: Η Αθήνα μέσα από τα μάτια της Άρτεμης Σκουμπουρδή | 17.12.2023

Την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» έκανε ένα ιστορικό αφιέρωμα στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας.

Στο στούντιο, η ξεναγός και ιστορικός τέχνης Άρτεμις Σκουμπουρδή αποκάλυψε όμορφες ιστορίες, παραδόσεις και μνημεία, μίλησε για τους δρόμους, για τα κτίρια, τις πλατείες αλλά και για αξίες και δρώμενα, έρωτες, σε μία ραδιοφωνική βόλτα στην Πλάκα, στο Μοναστηράκι, στου Ψυρρή. Στην εκπομπή έγιναν ιδιαίτερες αναφορές που «φώτισανν» σημαντικές πτυχές της ιστορίας αλλά και της κοινωνικής ζωής των πολιτών.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, στον Byron, σε κάποιους από τους ήρωες του ΄21 που έζησαν εδώ, στους κουτσαβάκηδες. Στην εκπομπή ακούστηκαν στοιχεία για τον κήπο του Επίκουρου, το Λύκειο του Αριστοτέλη, τα μεγάλα έργα του Αδριανού και ιδιαίτερα για τη βιβλιοθήκη του που έσφυζε από ζωή και ήταν σπουδαίο εμπορικό κέντρο, για το θέατρο του Διονύσου, τους Αέρηδες και την Αρχαία Αγορά, που υπήρξε λίκνο της δημοκρατίας. Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε θέματα παιδείας, καθημερινότητας καθώς και επιστημονικά επιτεύγματα που αναπτύχθηκαν στην περιοχή.

Στην εκπομπή ακούστηκαν μουσικές από σημαντικούς σολίστες από την Ελλάδα και τον κόσμο.



Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand