Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

H Κυβέλη Καστοριάδη και Ορέστης Καλαμπαλίκης στη Δική μας Πόλη | 11.12.2023

Τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» φιλοξένησε στο στούντιο την Κυβέλη Καστοριάδη και τον Ορέστη Καλαμπαλίκη.

Οι δύο μουσικοί μίλησε για τις πολλές και ενδιαφέρουσες συνεργασίες τους στη δισκογραφία, τον στίχο και τη μουσική, τις κοινές εμφανίσεις τους.

Ακούστηκαν τραγούδια τους, κάποια από αυτά ζωντανά στο στούντιο, για τους ακροατές της εκπομπής.

Αναφορές έγιναν στους ιδιαίτερους χώρους συναυλιών, τους νέους μουσικούς στην πόλη του Παρισιού, καθώς και στον Ελληνισμό που ζει εκεί. Η Κυβέλη, μίλησε για τις μουσικές προτιμήσεις του πατέρα της Κορνήλιου, τα ακούσματα που την επηρέασαν, τα βιβλία που διάβαζε, την πολύπλευρη σχέση της με την τέχνη.

Στην εκπομπή έγινε συζήτηση για το καινούριο άλμπουμ της “La fille de la lune” και για τη δουλειά “songs for a blue cloud”, όπου συνεργάστηκε με τον Ορέστη. Οι δυο καλλιτέχνες έκαναν αναφορές στους κλασικούς ερμηνευτές του γαλλικού τραγουδιού (Barbara, Brel, Brassens κα) που επηρέασαν τις μουσικές τους αναζητήσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην Τήνο, το νησί των γονιών της, αλλά και το δικό της, καθώς περνάει εκεί τα καλοκαίρια της.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand