Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Ασπασία Στρατηγού και ο Γιάννης Διονυσίου στη “Δική μας Πόλη” | 10.12.2023

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 , η εκπομπή «η δική μας πόλη» φιλοξένησε την ΑΣΠΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ και τον ΓΙΑΝΝΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.

Οι δύο ερμηνευτές μίλησαν για τη σημαντική συνεργασία τους με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου που δίνει νέους μουσικούς ορίζοντες για το λαϊκό τραγούδι, καθώς και τον μαέστρο της Ανδρέα Κατσιγιάννη. Στην εκπομπή έγιναν αναφορές στην μακρινή διαδρομή, τις ξεχωριστές συνεργασίες τους, στις επιλογές τους.

Οι δύο καλλιτέχνες μίλησαν για το παραδοσιακό, το λαϊκό, το ρεμπέτικο τραγούδι και για τους δημιουργούς που ξεχωρίζουν (Νταλγκάς, Αμπατζή, Καλδάρας, Καζαντζίδης, Πόλλυ Πάνου, Ειρήνη Κονιτοπούλου).

Αναφορά έγινε στην προσφορά των μουσικών σχολείων, στους πολλούς νέους και ταλαντούχους μουσικούς, στην έρευνα που γίνεται στα μουσικά πανεπιστήμια. Μίλησαν για τους Έλληνες ποιητές και στιχουργούς, τους συνθέτες, αλλά και την αξία του ραδιοφώνου ως διαχρονικό μέσο ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Στην εκπομπή θίχτηκαν ιδιαίτερα θέματα για τη μουσική, τη τέχνη, την αισθητική, την παιδεία, την κοινωνία.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: ΘΕΜΗΣ ΡΟΔΑΜΙΤΗΣ

σχετικα ondemand