Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας ”Η Δική μας Πόλη” | 03.12.2023

Την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» έκανε ένα αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, στη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση της.

Η εκπομπή εστίασε σε σημαντικές στιγμές της καλλιτεχνικής διαδρομής της κορυφαίας υψιφώνου στον χώρο του λυρικού θεάτρου, που μάγεψε τους φίλους της όπερας σε όλο τον κόσμο, κατακτώντας επάξια τον τίτλο της με τις φωνητικές και υποκριτικές ερμηνείες της.

Ακούστηκε ιδιαίτερο ηχητικό υλικό από συνεντεύξεις, πρόβες και ερμηνείες με τη δασκάλα της, τη σπουδαία λυρική ερμηνεύτρια Ελβίρα Ντε Ιδάλγο, που υπήρξε φύλακας άγγελος σε όλη την πορεία της Κάλλας, από τα παιδικά της χρόνια και μετά.

Στην εκπομπή μίλησαν ο Αλέξανδρος Χαρκιολάκης, μουσικολόγος, διευθυντής συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», βασικός συνεργάτης του μουσείου Μαρία Κάλλας, ο Χρήστος Παπαγεωργίου, συνθέτης, μουσικός, ραδιοφωνικός παραγωγός του Τρίτου Προγράμματος, ο Δημήτρης Πυρομάλλης, συλλέκτης, δημιουργός της έκθεσης με σπάνιο υλικό στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ο Γιώργος Χρονάς, ποιητής, εκδότης.

Η εκπομπή έδωσε και πληροφορίες για παράλληλες και σημαντικές εκδηλώσεις που γίνονται προς τιμήν της. Αν και έζησε και τραγούδησε σε πολλές και διαφορετικές χώρες, δήλωσε «πάνω από όλα είμαι Ελληνίδα».

σχετικα ondemand