Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Ακύλλας Καραζήσης στη ”Δική μας Πόλη” | 02.12.2023

Το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» παρουσίασε τον Ακύλλα Καραζήση.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, φιλοξενούμενος στο στούντιο της Φωνής της Ελλάδας, αναφέρθηκε σε παραστάσεις που έπαιξε και σκηνοθέτησε και καθόρισαν την καλλιτεχνική του πορεία καθώς και στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά MILKY WAY, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κεκάτου, που παίζει τώρα.

Αναφορές έκανε στην πόλη των παιδικών του χρόνων, Θεσσαλονίκη, στις παρέες και τα στέκια του εκεί, σε σημαντικούς ανθρώπους του θεάτρου που γνώρισε με τους οποίους απέκτησε μια ιδιαίτερη σχέση.

Ο Ακύλλας Καραζήσης αναφέρθηκε στους αγαπημένους του ποιητές Έλλιοτ, Γκίνσμπεργκ, Ντοστογιέφσκι, Ταρκόφσκι, Γονατά, καθώς και στον Διονύση Σαββόπουλο που συνέβαλε καθοριστικά στους νεανικούς προβληματισμούς του, μέσα από την ποιητική του γραφή.

Στην εκπομπή ακούστηκαν οι απόψεις του για την ομοφοβία, τα στερεότυπα, τον συντηρητισμό, τον αυταρχισμό. Αναφορές έγιναν στο θέατρο, στη σχέση του ηθοποιού με τον θεατή αλλά και στη σχέση του με την καθημερινότητα. μίλησε για την εποχή της Χαϋδεβέργης, όταν σπούδαζε πολιτικές επιστήμες, για τις έννοιες Χρόνος, Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον, για τη σημασία του φωτός στη ζωή. Αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη αγάπη του στη γυναικεία φύση, ενώ θα μας πει ότι «μια ιδέα για να είναι σοβαρή πρέπει να μπορεί να χορευτεί».

Αναφορές έγιναν στην αγάπη του για τα καφέ στις πόλεις που ταξιδεύει καθώς και για τους καθημερινούς του περιπάτους στην πόλη του την Αθήνα. Ακούστηκαν αγαπημένα του τραγούδια από τους: Σαββόπουλο, Παπάζογλου, Jethro Tull, Bryan Ferry.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand