Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Αγγελική Τουμπανάκη στη ”Δική μας Πόλη” | 27.11.2023

Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, η εκπομπή “Η Δική μας Πόλη” παρουσίασε την Αγγελική Τουμπανάκη.

Η ξεχωριστή και πρωτοπόρα καλλιτέχνιδα μίλησε για τις πολλές και σημαντικές δραστηριότητες της που έχουν να κάνουν με την φωνή ως μουσικό όργανο, εργαλείο θεραπείας, ως επιστημονική μέθοδος για αποκατάσταση ασθενειών και διαταραχών, μέσο για γενικότερες δράσεις. 

Η καλλιτέχνιδα αναφέρθηκε στο πρότζεκτ Forum Women που αφορά μια μουσική κολεκτίβα που εμπνεύστηκε και δημιούργησε η ίδια και στόχος της είναι η αφήγηση ιστοριών ξεχωριστών γυναικών που ενέπνευσαν συνθέτες ανά τον κόσμο κι έγιναν τραγούδια στις μουσικές παραδόσεις των λαών και ιστορίες για γυναίκες ελεύθερες που ανέτρεψαν τα κοινωνικά στερεότυπα.

Στην εκπομπή έγινε αναφορά στα πολλά και διαφορετικά πρότζεκτ που εξελίσσονται και αφορούν τους μουσικούς χώρους της τζαζ, της word music, τον φωνητικό αυτοσχεδιασμό.

Με πολλές συμμετοχές και βραβεύσεις σε διεθνή μουσικά γεγονότα, με δράσεις στο Εθνικό Θέατρο, στις φυλακές της Θήβας, στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, στο ΚΕΘΑ, η βοκαλίστρια, δασκάλα κι ερευνήτρια Αγγελική Τουμπανάκη, παραμένει στην πρώτη γραμμή της δημιουργίας και της κοινωνικής προσφοράς.

Στην εκπομπή μίλησαν οι: Παρασκευή Τσέτσα (γυναικολόγος, μαιευτήρας), Ελπίδα Κουτσουμπάκη (φωνοθεραπεύτρια, λογοθεραπεύτρια, ψυχολόγος), Απόστολος Καλτσάς (συνθέτης, μπασίστας, θεατρολόγος). 

Επιμέλεια-Παρουσίαση : Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand