Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Δημήτρης Νανόπουλος στη «Δική μας Πόλη» | 26.11.2023

Την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» φιλοξενεί τον Δημήτρη Νανόπουλο.

Ο καθηγητής Φυσικής υψηλών ενεργειών και πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών αναφέρθηκε στις τελευταίες έρευνες του Cern, στο μαγικό κόσμο του σύμπαντος, στην τυχαιότητα της ύπαρξης, στην εξέλιξη του ανθρώπου.

Στην εκπομπή ακούστηκαν οι σκέψεις του καθηγητή για τις κοινωνικές ανισότητες, τον υπερπληθυσμό, την κλιματική αλλαγή, την αξία της δημοκρατίας και του διαλόγου. Θα δηλώσει ότι “παραμένει ενθουσιασμένος με τα απλά καθημερινά πράγματα”, ενώ θα τονίσει την αξία που έχει το παραμύθι και το παιχνίδι στη ζωή μας.

Αναφορές έγιναν στον τόπο καταγωγής του την Ήπειρο, στη συναρπαστική ζωή στην πλατεία Βικτωρίας, στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι.

Ο φιλοξενούμενος, σε μια σπάνια εμφάνιση του σε ραδιοφωνική εκπομπή, μίλησε για τους αγαπημένους του προσωκρατικούς φιλοσόφους, για θέματα παιδείας, για την αγάπη του για το ραδιόφωνο, τη μουσική, τον κινηματογράφο και γενικότερα για τη σχέση τέχνης κι επιστήμης.

Μια συναρπαστική κι αποκαλυπτική συζήτηση με έναν μοναδικό άνθρωπο και επιστήμονα.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand