Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Γιώργος Καλούδης στη «Δική μας Πόλη» | 25.11.2023

Το Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» φιλοξενεί τον Γιώργο Καλούδη.

Ο καταξιωμένος βιολοντσελίστας και ερμηνευτής κλασικής κρητικής λύρας μίλησε για το σημαντικό project του που θα παρουσιάσει και στο Όσλο της Νορβηγίας, σε ένα ρεσιτάλ με διεθνή ακτινοβολία.

Σε μια συζήτηση με τον Θέμη Ροδαμίτη, ο σημαντικός καλλιτέχνης περιέγραψε τα όργανα που υπηρετεί, τις τεχνικές και τις πολλές δυνατότητες τους. αναφέρθηκε σε θέματα τέχνης και ζωής, στους ήχους και στη σημασία του νερού για τον άνθρωπο, τα «μουσικά χρώματα» για την ακοή.

Με τον δικό του ποιητικό λόγο, αναφέρθηκε στη σωματοποίηση των ήχων, στην ευεργετική και θεραπευτική δράση της μουσικής, στη σιωπή, στον ρυθμό, στην αρμονία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρωτοποριακή προσέγγιση του έργου “σουίτες για τσέλο” του Μπαχ, που κατάφερε να αποδώσει στην κρητική λύρα.

Στην εκπομπή μίλησε για τον φιλοξενούμενο η καταξιωμένη ερμηνεύτρια κλασικού τραγουδιού Ειρήνη Τσιροκίδου.

Έγινε αναφορά στη μακρά επιτυχημένη πορεία του πρωτοπόρου καλλιτέχνη, στις ξεχωριστές συνεργασίες του με σολίστ της διεθνούς σκηνής, στις διακρίσεις του.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand