Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Κώστας Καστανάς καλεσμένος στη «Δική μας Πόλη» | 20.11.2023

Τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» φιλοξένησε τον Κώστα Καστανά

Ο ξεχωριστός και καταξιωμένος ηθοποιός μίλησε για τους σημαντικούς σταθμούς και τη μεγάλη του πορεία, κυρίως στον χώρο του θεάτρου, θυμάται τις συναρπαστικές στιγμές που έζησε με κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς και δασκάλους (Μινωτής, Παξινού, Σολωμός, Συνοδινού, Χορν κα), μίλησε για τα σημαντικά κείμενα που υπηρέτησε, τη σχέση του με το Εθνικό θέατρο, ως ηθοποιός αλλά και ως δάσκαλος.

Ο Κώστας Καστανάς θυμάται στιγμές από τη ζωή του στον Πειραιά που γεννήθηκε αλλά και στην Καλλιθέα, που έζησε αρκετά χρόνια, και αναφέρθηκε στη σχέση του με τη ζωγραφική, τη μουσική, τη λογοτεχνία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις πολλές, ενδιαφέρουσες εκπομπές και συμμετοχές του στο “θέατρο στο ραδιόφωνο” της ΕΡΑ.  

Η εκπομπή αναφέρθηκε στις πολλές και εξαιρετικές κριτικές που έλαβε. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στην πολυτιμότητα της φωνής ως όργανο στην καθημερινή επικοινωνία και ως εργαλείο στη τέχνη. 

Ο φιλοξενούμενος διάβασε στο στούντιο αγαπημένα του κείμενα.  

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand