Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Αφιέρωμα στον Αλμπέρ Καμύ στη ”Δική μας Πόλη” | 05.11.2023

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» έκανε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Αλμπέρ Καμύ.

Στο στούντιο ο καθηγητής φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ και διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Paris IV), Γιάννης Πρελορέντζος, σε μια συζήτηση με τον Θέμη Ροδαμίτη, αναφέρθηκε σε πτυχές του έργου του Καμύ αλλά και της προσωπικότητας του, λιγότερο γνωστές στο ευρύτερο κοινό.

Η εκπομπή έδωσε έμφαση σε αυτά που αγάπησε ο μεγάλος συγγραφέας και φιλόσοφος, στους αγώνες που έδωσε με εντιμότητα, πίστη και αγωνιστικότητα, «στεκόμενος» πάντα, πλάι στον άνθρωπο και τις μεγάλες αξίες του.

Αναφορά έγινε στην πλούσια πολιτική διαδρομή του, στις πρωτοπόρες ιδέες του, στην αγάπη του για τη ζωή, την Τέχνη, το Θέατρο, αλλά και τα απλά καθημερινά που συχνά προσπερνάμε.

Ο ήλιος, το φως, η πέτρα, η φύση έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις εμπνεύσεις του Καμύ, κυρίως όμως η επαφή του με τους ανθρώπους, με τους μεγάλους καλλιτέχνες και συγγραφείς της εποχής του. Ακούστηκαν ιδιαίτεροι στοχασμοί και μουσικές από Γάλλους και Αλγερινούς καλλιτέχνες.

Στην εκπομπή μίλησε από το Παρίσι η Δάφνη Ροδαμίτου για τον παράλογο και τον εξεγερμένο Άνθρωπο στο έργο του Αλμπέρ Καμύ.

(Ο Καμύ γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου το 1913)

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand