Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Αστέρης Κούτουλας στη ”Δική μας Πόλη”| 15.10.23

Ο Αστέρης Κούτουλας στη «Δική μας Πόλη»
Την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη», φιλοξένησε τον Αστέρη Κούτουλα.
Ο διεθνής καλλιτέχνης δημιουργεί ένα οικουμενικό “πορτρέτο” του Μίκη Θεοδωράκη, τον οποίο ακολούθησε σε όλες του τις δραστηριότητες, για περισσότερο από 30 χρόνια, δίνοντας πλούσια στοιχεία για τις πρωτοποριακές δουλειές του συνθέτη.
Στην εκπομπή ακούστηκαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες και ντοκουμέντα για την παγκόσμια απήχηση της μουσικής του κορυφαίου συνθέτη, που επηρέασε νέους δημιουργούς από τους χώρους της όπερας, της τζαζ, της ραπ, της χίπ χοπ, της ποπ και δημοφιλή γκρουπ (Pink Floyd, Beatles, Scorpions κα), καθώς και πολλούς διεθνείς τραγουδιστές.
Ο Αστέρης Κούτουλας μετρά δίπλα στον Μίκη 600 ώρες, σε 30 χρόνια σε πόλεις του κόσμου, 40 παραγωγές, προβάλλοντας τον μελωδικό Μίκη, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, δίνοντας άλλη διάσταση στο έργο του.
Ο φιλοξενούμενος έκανε αναφορές στις πολλές του μεταφράσεις στα γερμανικά Ελλήνων ποιητών, στο περίφημο φεστιβάλ Βερολίνου (Ελληνικό τμήμα) που ξεκίνησε ο ίδιος, στις υπερπαραγωγές του (Millénium Βερολίνο) σε μεγάλα θέατρα, αρένες κα σε πόλεις του κόσμου.
Ακούστηκαν επιλεγμένες μουσικές με αναφορές και στη κοινή τους συνεργασία. Στην εκπομπή θα μιλήσει η Άννα Ρεζάν.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand