Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Roderick Beaton στη ”Δική μας Πόλη” | 13.10.23

Ο Roderick Beaton στη «Δική μας Πόλη»
Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» παρουσίασε τον Roderick Beaton.
Ο ιστορικός, συγγραφέας και καθηγητής αγγλικής και νεοελληνικής φιλολογίας μίλησε για τα βιβλία του, πολλά από τα οποία αφορούν τη μακροχρόνια ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού, τη νεότερη Ελληνική Λογοτεχνία, τις μεταφράσεις του σε Έλληνες ποιητές και τους Έλληνες φιλοσόφους.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Λόρδο Μπάιρον (το 2024 συμπληρώνονται 200 χρόνια από τον θάνατό του), τον Καζαντζάκη, τον ιδιαίτερα αγαπητό του Γιώργο Σεφέρη.
Ο Beaton μίλησε για τις αγαπημένες του πόλεις και τη γενέτειρα του το Εδιμβούργο. Ο κορυφαίος, βραβευμένος ιστορικός, λάτρης της Ελλάδας, των νησιών της, του ελληνικού φωτός, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει γι’αυτόν το δημοτικό μας τραγούδι.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο βιβλίο του «Έλληνες, μια παγκόσμια ιστορία» που θεωρείται από διεθνείς προσωπικότητες των γραμμάτων άθλος και αριστοτεχνικό εγχείρημα, που αναδεικνύει τον Ελληνικό Πολιτισμό ως μνημειώδες επίτευγμα στην παγκόσμια ιστορία.
Επιμέλεια-Παρουσίαση: ΘΕΜΗΣ ΡΟΔΑΜΙΤΗΣ

σχετικα ondemand