Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

H εκπομπή “η Δική μας Πόλη”, κάνει αφιέρωμα στο σχολείο της Χιλλ | 07.10.2023

Φιλοξενούμενος στο στούντιο ο ιστορικός καθηγητής Βαγγέλης Καραμανωλάκης, μίλησε για την ιστορική διαδρομή αυτού του ξεχωριστού σχολείου που ίδρυσαν οι δύο Αμερικανοί διαμαρτυρόμενοι στην Αθήνα του 1830, Τζων και Φάννυ Χιλλ.
Στην εκπομπή έγιναν αναφορές στην εποχή μετά την ελληνική επανάσταση, στην Αθήνα, στις σχέσεις των δύο ιδιαίτερων αυτών ανθρώπων με τους τότε επιφανείς της πόλης, στη σημαντική προσφορά τους στην εκπαίδευση των παιδιών.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ατμόσφαιρα που υπήρχε μέσα στο σχολείο, στα εκπαιδευτικά προγράμματά του, στην πειθαρχία και στις συμπεριφορές τόσο των παιδιών όσο και των καθηγητών. Μέσα από το σχολείο της Χιλλ διαγράφεται η κοινωνική διάσταση της Αθήνας της εποχής και περιγράφεται από τον Βαγγέλη Καραμανωλάκη η πόλη, οι άνθρωποι, η λειτουργία των θεσμών.
Οι ακροατές άκουσαν για το πως λειτουργούσε η εκπαίδευση των παιδιών και κυρίως των κοριτσιών στην μετεπαναστατική Αθήνα και πως αποτύπωναν στα ημερολόγια τους την προσωπική, κοινωνική και εκπαιδευτική ζωή τους οι δύο ιδρυτές της σχολής. 
Επιμέλεια-Παρουσίαση: ΘΕΜΗΣ ΡΟΔΑΜΙΤΗΣ

σχετικα ondemand