Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

O Παύλος Παυλίδης στη «Δική μας Πόλη» | 01.10.2023

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» φιλοξένησε τον Παύλο Παυλίδη.

Σε μια αποκαλυπτική συζήτηση με τον Θέμη Ροδαμίτη, ο αγαπημένος τραγουδοποιός έκανε μια διαδρομή στη μακρά και ξεχωριστή μουσική και ποιητική του πορεία.

Αναφορά έγινε στη δημιουργική περίοδο των “Ξύλινων Σπαθιών”, στη συνεργασία του με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, με αφορμή τις εμπνευσμένες επανεκτελέσεις κι ερμηνείες από τον ίδιο γνωστών τραγουδιών του συνθέτη.

«Λατρεύω το αστικό τοπίο, όπως λατρεύω ένα ποτάμι. Δεν θέλω να ξεχωρίζω τίποτα. Το επείγον είναι να αισθάνεσαι ότι κάθε μέρα τα ανακαλύπτεις όλα εξαρχής», μας είπε.

Ο Παύλος Παυλίδης αναφέρθηκε στην αξία της ποίησης, της μουσικής, του χορού, του παιχνιδιού, του παραμυθιού. Στην εκπομπή έγινε ένα φανταστικό ταξίδι στις πόλεις που αγάπησε, μέσα από προφορικές εικόνες και μουσικά ποιητικά τοπία. Αναφορά έγινε στο υπό έκδοση βιβλίο του και ακούστηκαν χαρακτηριστικά του τραγούδια με το ξεχωριστό ύφος και την αισθητική του.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand