Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Σάκης Παπαδημητρίου στη «Δική μας Πόλη» | 24.09.2023

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, ώρα Ελλάδας, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» της «Φωνής της Ελλάδας» φιλοξένησε τον Σάκη Παπαδημητρίου.

Ο ταλαντούχος μουσικοσυνθέτης και φιλόλογος μίλησε για τις δουλειές που τον έκαναν διακριτό στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Αναφορά έγινε στα έργα του “Έρωτος Ποίησης-Αγάπης Μέλος”, “Του κρασιού και του Έρωτος”, μια ανθολογία μελοποιημένης αρχαίας λυρικής ποίησης με ερμηνευτή τον Βασίλη Λέκκα, “το τελευταίο σώμα μου”, ορατόριο από την ομώνυμη ποιητική συλλογή της Κικής Δημουλά με ερμηνεύτρια τη Μαρία  Φαραντούρη,” “Κωστής Παλαμάς, οι μούσες που αγάπησα”, “Ωδή στη Γυναίκα “, ” Ραψωδίες του Νερού” και” Πατρίδες της καρδιάς μου” με ερμηνεύτρια τη Λυδία Κονιόρδου. Τα παραπάνω έργα έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικούς χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στην εκπομπή έγινε αναφορά στις πολλές δραστηριότητες του συνθέτη για τη διατήρηση της ελληνικής παράδοσης, στις μεγάλες συλλογές του παραδοσιακών οργάνων, στις διαλέξεις του και στις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες. Ο φιλοξενούμενος μίλησε με τον Θέμη Ροδαμίτη για πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα εκτός “καλλιτεχνικού πλαισίου”.

Στην εκπομπή συμμετείχαν οι: Γρηγόρης Βαλτινός, Μαρία Καλλιμάνη, Βασίλης Λέκκας, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand