Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Δική μας πόλη με τον Θέμη Ροδαμίτη | 02.06.23

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου, η εκπομπή «η Δική μας Πόλη» φιλοξένησε τη ΛΟΥΚΙΑ ΑΛΑΒΑΝΟΥ. Η εικαστικός θα αναφέρθηκε στη ΣΎΝΔΕΣΗ του έργου της με τις νέες τεχνολογίες όπου υπήρξε πρωτοπόρος στην Ελλάδα, στα πρώτα της δημιουργικά βήματα καθώς και στα σημαντικά βραβεία που έχει λάβει. Η καλλιτέχνιδα εκπροσώπησε την Ελλάδα στην τελευταία Μπιενάλε της Βενετίας με την ταινία-ηχητική εγκατάσταση «Στο δρόμο για τον Κολωνό» που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, κερδίζοντας και το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Η ταινία αφορά μια ξεχωριστή κοινότητα Ρομά που ήρθαν από τη Θήβα κι εγκαταστάθηκαν στον Κολωνό, την οποία η δημιουργός συνέδεσε με την πορεία του Οιδίποδα από τη Θήβα στον Κολωνό. Όπως θα μας πει στην εκπομπή, πρόκειται για τη σύνδεση του αρχαίου δράματος με την σύγχρονη πραγματικότητα.
Η Λουκία Αλαβάνου μίλησε και για τις πολλές και ενδιαφέρουσες πόλεις τις οποίες έχει επισκεφτεί και για τους σημαντικούς χώρους όπου έχει εκθέσει τα έργα της.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand