Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Δική μας πόλη με τον Θέμη Ροδαμίτη | 19.02.23

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» της «Φωνής της Ελλάδας» ήταν αφιερωμένη στον Δημήτρη Λάγιο.

Ο πολυτάλαντος δημιουργός, αν και έφυγε στα 39 του χρόνια από την ζωή, μας άφησε σημαντικό μουσικό κι εκπαιδευτικό έργο.

Μελοποίησε αγαπημένους Έλληνες ποιητές, γράφοντας τραγούδια με ξεχωριστό ύφος και υψηλή αισθητική.

Στην εκπομπή έγινε αναφορά στη γενέτειρά του, τη Ζάκυνθο, και στην αγάπη του για τους ανθρώπους της, καθώς και στην αγαπημένη του Κύπρο και τη δημιουργική σχέση μαζί της.

Ακούραστος μαχητής, κατέγραψε σημαντικές προφορικές αφηγήσεις των ανθρώπων από τη Ζάκυνθο και την Αρκαδία.

Αξιοσημείωτη η προσφορά του στη δημιουργία μουσικών σχολείων, κυρίως στην περιφέρεια, η αγάπη του για τους νέους και οι ευκαιρίες που τους έδινε, καθώς και η ανάδειξή τους.

Φιλοξενούμενη στο στούντιο η Πέγκι Λάγιου μίλησε για την καθημερινότητα του συζύγου της, Δημήτρη, και την ιδιαίτερη αδυναμία του στην κόρη του, Υακίνθη.

Αναφέρθηκε στη δυνατή φιλία του με τους ζώντες ποιητές, την γνωριμία του με τον Ελύτη στο νησί του και την αγάπη του για το θέατρο.

Για τον Δημήτρη Λάγιο μίλησαν: ο Γιώργος Νταλάρας, ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο ποιητής Στρατής Πασχάλης, από την Κύπρο ο πρόεδρος της «Διάστασης», Κώστας Πετρίδης, από τη Ζάκυνθο ο πρόεδρος των «τραγουδιστάδων» Νίκος Κεφαλληνός κι ο δημοσιογράφος Σπύρος Καμπιώτης.

Επιμέλεια – Παρουσίαση : Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand