Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Δική μας πόλη με τον Θέμη Ροδαμίτη | 18.02.23

Το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη»  φιλοξένησε την Στρατούλα Θεοδωράτου.

Η σκηνοθέτης και συγγραφέας μίλησε για το πρώτο λογοτεχνικό της έργο «Ο ουρανός της παλάμης» (μια συλλογή 8 διηγημάτων) που κέρδισε το βραβείο «Μένης Κουμανταρέας 2022»  της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων.

Αναφέρθηκε στις λογοτεχνικές προτιμήσεις της, στις πηγές της έμπνευσής της, και το κενό που άφησε η περίοδος της κρίσης στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Η συγγραφέας διηγήθηκε τα παιδικά της χρόνια στο Μόναχο, την εκπαίδευση που παρέχεται στα σχολεία και τα οφέλη που αποκόμισε από την πόλη, αλλά και για την μετανάστευση που πάντα αφήνει ένα υπαρξιακό κενό σε αυτόν που την ζει.

Η Στρατούλα Θεοδωράτου αναφέρθηκε, επίσης, στις σπουδές της στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Πράγας (FAMU), αλλά και την ζωή της στην πόλη, που την ενέπνευσε να δημιουργήσει πολλά από τα κινηματογραφικά της έργα, και που συνέβαλε σημαντικά στη μετέπειτα πορεία της. Μίλησε τη γειτονιά της, τα Εξάρχεια, για το μεγάλο κοινωνικό έργο που επιτελείται προς τους ασθενέστερους πολίτες, αλλά και την στάση της ως πολίτης απέναντι στα κοινά.

Μέρος της συζήτησης αποτέλεσε και η ταινία που ετοιμάζει με τον τίτλο «Πανίδα», μια παραγωγή της ΕΡΤ και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Στην εκπομπή συζητήθηκαν θέματα αλληλεγγύης, απληστίας, πάθους, φθοράς, έρωτα, και θανάτου.

Επιμέλεια – Παρουσίαση ΘΕΜΗΣ ΡΟΔΑΜΙΤΗΣ

σχετικα ondemand