Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Δική μας πόλη με τον Θέμη Ροδαμίτη | 03.02.23

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, η εκπομπή «Η δική μας πόλη» ήταν αφιερωμένη  στην πόλη της Ελευσίνας με αφορμή τα εγκαίνια της ανακήρυξής της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023.

Στην εκπομπή μίλησαν η πρόεδρος του θεσμού «Ελευσίς» Δέσποινα Γερουλάνου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Μιχαήλ Μαρμαρινός και η διευθύνουσα σύμβουλος Νανά Σπυροπούλου.

Αναφορές έγιναν στα Ελευσίνια μυστήρια που αποτέλεσαν σημαντικό διεθνή λατρευτικό θεσμό, στον Αισχύλο που υπήρξε κάτοικος της πόλης, καθώς και στη σύγχρονη βιομηχανική πόλη που συνέβαλε και αυτή στο να γίνει η Ελευσίνα τόπος με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις μεγάλες αλλαγές που γίνονται αξιοποιώντας χώρους, κτήρια, δρόμους, πάρκα και τη θαλάσσια ακτογραμμή με κύριο μέλημα το σεβασμό στο περιβάλλον, στην ιστορία και τις κοινωνικές ανάγκες.

Οι πολιτιστικές δράσεις, οι νέες τεχνολογίες, οι σύλλογοι, οι νέοι δημιουργοί είναι στην πρώτη γραμμή των δραστηριοτήτων. 

Στόχος είναι η Ελευσίνα να γίνει μια σύγχρονη πόλη που αξιοποιεί την ιστορία της και  «συνομιλεί» με άλλες σημαντικές πόλεις της Ευρώπης.

Μια όμορφη και βιώσιμη πόλη με ξεχωριστό και μοναδικό ενδιαφέρον, που αξίζει να τη ζεις. 

Επιμέλεια – παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand