Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Δική μας πόλη με τον Θέμη Ροδαμίτη | 27.01.23

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, η εκπομπή «Η δική μας πόλη» της Φωνής της Ελλάδας φιλοξένησε τον σκηνοθέτη, σεναριογράφο Βασίλη Λουλέ. Με αφορμή την ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του ολοκαυτώματος (27 Ιανουαρίου), αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ του «Φιλιά στα παιδιά» με θέμα τα μικρά παιδιά Ελλήνων Εβραίων, που σώθηκαν κατά τη Γερμανική κατοχή, χάρη στην προστασία Ελλήνων χριστιανών.

Το ντοκιμαντέρ τιμήθηκε με βραβεία σε φεστιβάλ κινηματογράφου και συνεχίζει να προβάλλεται πολύ συχνά στην Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία.

Ο φιλοξενούμενος δημιουργός μίλησε για τις συνεργασίες του με σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες (Θέο, Παπαστάθη, Θωμόπουλο κ.α.), για τον Φώτο Λαμπρινό, μαζί με τον οποίο δημιούργησαν το κινηματογραφικό αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών, τη δημιουργική περίοδο στην ΕΡΤ, όπου εργάστηκε ως συντονιστής στο πρόγραμμα ταινιών μυθοπλασίας, καθώς και στη συνεργασία του με την επιτροπή  «Ελλάδα 2021» για τα 100 χρόνια της Ελληνικής επανάστασης.

Ο Βασίλης Λουλές μίλησε για τα εκπαιδευτικά εργαστήρια που κάνει σε πολλές χώρες, για τις ταινίες του που παίζονται και διδάσκονται σε διεθνή πανεπιστήμια και για την πόλη του τα Τρίκαλα, για την οποία δημιούργησε το πρόσφατο ντοκιμαντέρ του «Μια μεγάλη οικογένεια» (αναφέρεται στην 69χρονη ιστορία των αναψυκτικών Κλιάφα) που προάγει ανθρώπινες αξίες, τη σημασία της γειτονιάς, της καινοτομίας, της αλληλεγγύης, της κατανόησης.

Επιμέλεια – παρουσίαση : Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand