Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Δική μας πόλη με τον Θέμη Ροδαμίτη | 28.01.23

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, η εκπομπή «Η δική μας πόλη» της Φωνής της Ελλάδας πραγματοποιεί ένα αφιέρωμα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Φιλοξενούμενη ήταν η καλλιτεχνική διευθύντρια Ξένια Καλδάρα, η οποία μιλά για τον Μιχάλη Κακογιάννη, την αγάπη του για τον Ελληνικό Πολιτισμό, το Αρχαίο Δράμα, τη διεθνή αναγνώρισή του, την αγάπη του και τη βοήθειά του στους νέους δημιουργούς, τους αγαπημένους φίλους του (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Μερκούρη, Παππά, Χορν, Σαρλότ Ράμπλινγκ, κ.α.), στο όραμά του για το Ίδρυμα ως ανοιχτό χώρο δημιουργίας και συνεύρεσης διαφορετικών πολιτισμών, αλλά και προβολής της Ελλάδας στον κόσμο, μέσα από πρωτοπόρες δραστηριότητες. 

Η Ξένια Καλδάρα αναφέρθηκε στις συνεργασίες με πολλά διεθνή μεγάλα πανεπιστήμια με σημαντικές καλλιτεχνικές προσωπικότητες και ομάδες που φιλοξενούνται από όλον τον κόσμο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην περιοχή γύρω από το Ίδρυμα, όπου αποκτά δυναμική ανάπτυξης και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργείται νέα ζωντανή πόλη, καθώς και νέοι πολιτιστικοί δρόμοι.

Παρουσιάστηκαν όλες οι νέες παραστάσεις στους χώρους του πολιτιστικού κέντρου (θέατρο, κινηματογράφος, θεματικές βραδιές, εργαστήρια, κ.α.), καθώς και ο προγραμματισμός του Ιδρύματος που είναι μια συλλογική προσπάθεια των ανθρώπων που επί χρόνια εργάζονται σε αυτό.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand