Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Δική μας πόλη με τον Θέμη Ροδαμίτη | 13.01.23

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, , η εκπομπή «Η δική μας πόλη» της Φωνής της Ελλάδας φιλοξένησε τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη.

Ο συγγραφέας, δημιουργός ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ τέχνης και πολιτισμού, και διδάκτωρ συγκριτικής γραμματολογίας της Σορβόννης μίλησε στον Θέμη Ροδαμίτη για την πόλη που ζει, το Παρίσι, και ξεναγεί τους ακροατές στις αγαπημένες του διαδρομές στη γαλλική πρωτεύουσα. Επιπλέον, αναφέρεται στη συνεργασία του με το Δημοτικό Γαλλικό Ραδιόφωνο και την ΕΡΤ και παράλληλα ξετυλίγει την ιστορία της ελληνικής παρουσίας στην πόλη του φωτός.

Στην εκπομπή έγινε ακόμη αναφορά στο συγγραφικό του έργο, το οποίο περιλαμβάνει βιβλία για τους: Μίκη Θεοδωράκη, Θόδωρο Αγγελόπουλο, Μελίνα Μερκούρη, Γιάννη Μπεχράκη, και προσφάτως για τον Τίτο Πατρίκιο.

Ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης είναι διδάκτωρ Συγκριτικής Γραμματολογίας της Σορβόννης. Το 2008 διετέλεσε πρέσβης Πολιτισμού της Ελλάδας στο πλαίσιο της γαλλικής Προεδρίας στην Ευρώπη. Το 2010 τιμήθηκε από τη Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών και το 2019 προήχθη σε αξιωματούχο του ίδιου Τάγματος για τη συμβολή του στον τομέα του Πολιτισμού στη Γαλλία και τον κόσμο. Το 2021 ορίστηκε εντεταλμένος εκπρόσωπος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Παρίσι. Από τον Οκτώβριο του 2022 επιμελείται και παρουσιάζει στην ΕΡΤ2 την εκπομπή «Η Λέσχη του βιβλίου».

Επιμέλεια – παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης 

σχετικα ondemand