Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Δική μας πόλη με τον Θέμη Ροδαμίτη | 09.10.22

 Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου η εκπομπή “Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ ” της “ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ” έκανε ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στον στιχουργό ΜΑΝΩΛΗ ΡΑΣΟΥΛΗ, παρουσιάζοντας σπάνιο αρχειακό υλικό σε πληροφορίες και γεγονότα που καθόρισαν την προσωπική του διαδρομή.

Στην εκπομπή γίνονται αναφορές στα πολλά και ενδιαφέροντα ταξίδια του, στις πόλεις και τις χώρες που έζησε (Αμερική, Ινδία,Ισραήλ, Παλαιστίνη, Λονδίνο, Παρίσι, Αθήνα, Θεσσαλονίκη κα), στους αγαπημένους φιλοσόφους του και  σε σημαντικά γεγονότα που ήταν παρών (Μάης του ’68 κα).

Στο στούντιο η ΝΑΤΑΛΙΑ ΡΑΣΟΥΛΗ  αναπτύσει τις σχέσεις του ΜΑΝΩΛΗ ΡΑΣΟΥΛΗ με τη  μουσική, τη στιχουργική, την πολιτική, το ποδόσφαιρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο , ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη σχέση του με κορυφαίους δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού.

Στην εκπομπή μίλησαν οι: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ και οι μουσικοί του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΣ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΖΟΣ.

Ακούγονται ιδιαίτερα τραγούδια από την δημιουργική πορεία του καλλιτέχνη.

Επιμέλεια, παρουσίαση ΘΕΜΗΣ ΡΟΔΑΜΙΤΗΣ

σχετικα ondemand