Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Δική μας Πόλη 11-06-2022

Το Σάββατο 11 Ιουνίου η εκπομπή “Η δική μας πόλη” στη “Φωνή της Ελλάδας” φιλοξένησε τον σκηνοθέτη Σάββα Στρούμπο, που μιλά για την μακρά διαδρομή του σε κορυφαίες παραστάσεις του αρχαίου δράματος και του διεθνούς ρεπερτορίου.

Συνεργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη με τον Θόδωρο Τερζόπουλο και ως ηθοποιός συμμετείχε στο “Θέατρο Άττις”.

Ως σκηνοθέτης της ομάδας “Σημείο Μηδέν” ανέβασε κορυφαία έργα της παγκόσμιας θεατρικής δραματουργίας (Σαίξπηρ, Καμύ, Μπίχνερ, Μπέκετ, Κάφκα κα.) καθώς και σημαντικές παραστάσεις του αρχαίου ελληνικού ρεπερτορίου.

Για όλα αυτά και για τις αγαπημένες του πόλεις μιλά στην εκπομπή.

Η εκπομπή φιλοξενεί επίσης την διεθνούς φήμης φωτογράφο και εικαστικό ελληνικής καταγωγής, Βάνα Καραμαούνας, που είναι η “ψυχή” του ελληνισμού στην πόλη.

Μέσα από την δική της ιστοσελίδα και το δικό της περιοδικό κρατά την πρώτη γραμμή ενημέρωσης στα καλλιτεχνικά γεγονότα στο Παρίσι και την Γενεύη.

Η κόρη του διάσημου γκαλερίστα Καραμαούνας ( καταγωγή από την Σμύρνη), ασχολείται συστηματικά φωτογραφίζοντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στοιχεία προσφύγων (πχ στρώματα, ρούχα κα.) στις πόλεις της Ευρώπης , που συνθέτουν ένα ιδιαίτερο ανθρώπινο μωσαικό και εικαστικό τοπίο.

Επίσης μιλά για τις πόλεις της καρδιάς της.

Επιμέλεια και παρουσίαση εκπομπής, Θέμης Ροδαμίτης.

σχετικα ondemand