Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Δική μας Πόλη 05-06-2022

Την Κυριακή 5 Ιουνίου η εκπομπή “Η δική μας πόλη” της “Φωνής της Ελλάδας” φιλοξενεί τους συγγραφέα και σκηνοθέτη,  Δημήτρη Ινδαρέ, ο οποίος μιλά για το βιβλίο του “Λενάκι- δυό φωτιές και δυό κατάρες- (Εκδ. Εστία), που αφορά ένα στοχαστικό ταξίδι με οδηγό την ακαταμάχητη ανάγκη εξερεύνησης των ριζών σε μιά ορεινή κοινότητα της Πελοποννήσου. Μιλά επίσης για τις αγαπημένες του διαδρομές στη πόλη του την Αθήνα.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην περιπέτεια κακοποίησής του πριν δυό χρόνια στα γεγονότα στο Κουκάκι.

Η εκπομπή παρουσιάζει επίσης την συγγραφέα και σκηνοθέτη, Ελισάβετ Χρονοπούλου, που μιλά για το βιβλίο της “Ο έτερος εχθρός ” (Εκδόσεις Πόλις), τις κινηματογραφικές δουλειές της και τις συνεργασίες της με σημαντικούς σκηνοθέτες.

Αναφορά επίσης γίνεται και στις γυναίκες συγγραφείς, που προτιμά.

Η φιλοξενούμενη  μιλά για τις παλιές γειτονιές της Αθήνας, τα θερινά σινεμά, τους περιπάτους στη πόλη και  τις φιλίες της. Στην εκπομπή “ο λόγος κυλά” στις προσωπικότητες του πολιτισμού, που γνώρισε ως παιδί μέσα από τον πατέρα της, τον Διαγόρα.

Επιμέλεια, παρουσίαση, Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand