Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Δική μας Πόλη 09-07-2022

Το Σάββατο 9 Ιουλίου στην εκπομπή “Η δική μας πόλη” της “Φωνής της Ελλάδας” οι ηθοποιοί Ευδοκία Στατήρη και Φίλια Δενδρινού, με μακρά διαδρομή στην τέχνη της αφήγησης, διαβάζουν κείμενα για ουτοπικές πόλεις. Θα ακουστούν αποσπάσματα από:

-“Κάτω απ’ το Γαλατόδασος” του Ντύλαν Τόμας (μτφ. Κ.Αγγελάκη-Ρουκ). Ένα έργο για φωνές προορισμένο για το ραδιόφωνο.

Μια μέρα από τη ζωή των παράξενων κατοίκων  μιας φανταστικής πόλης μας θυμίζει το παιχνίδι, την ανθρωπιά, και την ομορφιά του κόσμου.

-“Οι Αόρατες Πόλεις” του Ίταλο Καλβίνο.

“Ένα ποίημα αγάπης για τις πόλεις, τη στιγμή που γίνεται όλο και πιο δύσκολο να τις ζήσουμε”.

-“Το σπίτι” της Φίλιας Δενδρινού

Ένα κάλεσμα στη μνήμη. Ιστορίες ενός ερειπωμένου σπιτιού μές την πόλη. 

Ακούγονται επιλεγμένες μουσικές σε ένα διάλογο με τα κείμενα.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής ο ο ποιητής, μεταφραστής, παιδοψυχίατρος και ψυχαναλυτής Θανάσης Χατζόπουλος με αφορμή την έκδοση των μικροδοκιμίων  του  “Η Στάση του πελαργού” (Εκδ. Στερέωμα) αναπτύσσει τη σκέψη του και συζητά με τον Θέμη Ροδαμίτη για: ” την ποίηση και πεζογραφία στο χρόνο τους”,” το παιδί ποιητής”, “η αναλογική σκέψη” ,” ο ποιητής ως αδαής”, “το αποτύπωμα του σώματος και του τόπου”,”ονειρικό πορτρέτο της Κ. Αγγελάκη-Ρουκ”, “Πεσσόα-Ντίκινσον Όταν ο συγγραφέας μένει στη σκιά και το έργο στον αέρα”, “η γλώσσα και τα όριά της ” κα.

Επιμέλεια, παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand